• NOC*NSF komt met update heropeningsplan sport.

  4 feb 2021
 • Er is perspectief voor de start van de honkbal- en softbalcompetities 2021, zo is te concluderen uit het  Heropeningsplan Sport. NOC*NSF heeft het Heropeningsplan Sport van medio november jl. onlangs geactualiseerd. Dit Heropeningsplan is een routekaart met een lonkend perspectief voor de sport en   legt uit wat er in de verschillende fases omtrent de ernst van de situatie rondom coronabesmettingen   in Nederland mogelijk is binnen de sport.

  Het perspectief van de sport als onderdeel van de oplossing van de Corona-epidemie wordt in deze update nog nadrukkelijker benoemd. Zo staat op pagina vijf van de routekaart een heldere tabel met bovenin de fases waarin Nederland zich bevindt (van waakzaam, zorgelijk, ernstig, zeer ernstig tot lockdown) en daaronder per onderwerp wat in die gevallen de bijbehorende maatregelen voor de sport zijn.

  Mogelijke versoepelingen
  Hoewel we in Nederland nu natuurlijk nog in een lockdown zitten (de overheid heeft dinsdagavond 2 februari de lockdown tot en met 2 maart te verlengen), zien we de besmettingsaantallen voorzichtig teruglopen en komen de eerste geluiden over mogelijke versoepelingen naar buiten. Als we in de maand maart (snel) terug kunnen naar de fases ernstig, zorgelijk en waakzaam, dan is er direct perspectief voor het beoefenen van onze sporten. We drukken verenigingen op het hart om vooral te kijken naar ‘wat wel kan’ in deze moeilijke tijd en te anticiperen op de fasering in het heropeningsplan. Door het hele land vinden al veel initiatieven plaats en we zien dat verenigingen heel creatief zijn en proberen de leden betrokken en actief te houden. Ook wordt er veel getraind

  In de routekaart kun je dus precies zien wat de eventuele teruggang in fases dankzij verbetering van de coronacijfers met zich meebrengt aan versoepeling van de maatregelen voor de sport. Uiteraard blijft de KNBSB in gesprek met NOC*NSF over de versoepelingen en informeren we de verenigingen direct informeren als er actueel nieuws is.

  Zie ook ons coronadossier.